Esam priecīgi par JIRMV 1.kursa audzēkni LAURU SVIKŠU un 3.kursa audzēkni DIONU LIEPIŅU, kuras ir iekļuvušas “Ghetto Faktors” finālā! Vēlam veiksmi un izdošanos!

17 Latvijas jauniemūzikas talanti, kurus drīzumā dzirdēsi VISUR!

Zināmi 17 jaunie talanti, kuri pēc pāris gadiem, iespējams, pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā, izdos albumus, noslēgs pirmos sadarbības līgumus vai iegūs Zelta mikrofonus. Šis ir sākums jauno mūziķu karjerai un, iespējams, kāds no viņiem nesīs Latvijas vārdu pasaulē. Taču jau šodien “Ghetto Games” dod pirmo atspēriena punktu, lai parādītu sevi visai Latvijai. Jau 10. jūnijā aicinām skatīties Ghetto Raptors finālu un 17. jūnijā Ghetto Faktors finālu Ghetto TV YouTube kanālā. Atbalsti savas pilsētas un novada pārstāvi!

Iepriekšējo gadu “Ghetto Faktors” konkursos dalību ņēmuši un vēlāk veiksmīgi uzsākuši savu karjeru tādi mākslinieki kā Aminata, Patrisha, Amanda Maržecka, Justs Sirmais, Mārtiņš Strods un Ingars Punculis (Grupa Baritoni), Kristīne Prauliņa, Taronuhi “PYØR” Hačjana un citi veiksmīgi, nu jau atpazīstami Latvijas mūziķi.

No vairāk kā 200 dalībniekiem, kas sākotnēji pieteicās “Ghetto Faktors” (dziedāšana) un “Ghetto Raptors” (reps) konkursam, superfinālā ir iekļuvuši 10 dziedātāji un 8 reperi, kuru balsis, talants un dziesmas un vārdi īpaši izcēlās starp visiem.

Dalībnieku sniegumu katrā konkursa kārtā vērtēja un komentārus izteica iespaidīga žūrija:

Agnese Rakovska, Aminata (Aminata Savadogo), DJ Rudd (Rūdolfs Budze) – Faktorā, Ozols (Ģirts Rozentāls), SU$HI TAKEØUT (Kristaps Strūbergs, Singapūras Satīns), Punkts uz I (Ingus Šusts, Kreisais Krasts) – Raptora kategorijā.

Iepazīsties ar jaunajiem talantiem!

Raptora dalībnieki –

Romans Popovs, Rīga/Nottingham, 30 gadi

Kristers Niks Kalniņš, Rīga, 21 gadi

Tomass Jānis Ozoliņš, Madona, 18 gadi

Vasilijs Sidorenko, Rīga, 23 gadi

Kristaps Kaļinka, Rīga, 38 gadi

Pavel Del Banko, Liepāja, 29 gadi

Lainis Lielais, Rīga, 26 gadi

Faktora dalībnieki –

Ilze Fārte, Rīga, 23 gadi

Laura Svikša, Rēzekne, 16 gadi

Eduards Rediko, Rīga, 17 gadi

Arvils Rihards Bernāts, Rīga, 23 gadi

Terēza Anna Pogiņa, Rīga, 15 gadi

Diona Liepiņa, Rēzekne, 18 gadi

Keita Šiliņa, Smiltene, 17 gadi

Evelīna Krama, Vecsaikava (Madonas novads), 24 gadi

Megija Kļaviņa, Jēkabpils, 16 gadi

Un viena dalībniece, kura ir tikusi gan Faktora, gan Raptora finālā –

Dina Kina, Mārupe, 19 gadi

Ghetto Faktors konkursa mērķi ir dot iedrošinājumu talanta atrašanai un attīstībai, sniegt iespēju konkursantam saskatīt perspektīvu mūziķa karjerai un iepazīstināt konkursantus ar mūzikas industrijas darboņiem un profesionāļiem.

Konkursa kopējais balvu fonds ir 4000 EUR, kur divi uzvarētāji katrā kategorijā saņems galveno balvu, kas tiks realizēta sadarbībā ar mūzikas menedžmenta aģentūru Zvaigznājs, Kreisā Krasta studiju, Ghetto Games. Konkursu atbalsta Ghetto lieldraugs “Dzintars”, Balticovo un, iespējams dabīgākais zīmols Latvijā, Silvanols.

Vairāk informācijas – ghetto.lv